Barça bereikt akkoord met basisspeler van 'PSG-wonder': contract tot medio 2021

Barça bereikt akkoord met basisspeler van 'PSG-wonder': contract tot medio 2021

09-03-2017 20:05
2

Ivan Rakitic draagt ook de komende jaren het shirt van FC Barcelona. De Kroaat bereikte donderdag een akkoord met de club over een nieuw contract dat loopt tot medio 2021, melden de Catalanen.

In de nieuwe verbintenis is een ontsnappingsclause opgenomen van 125 miljoen euro. Vrijdag zet Rakitic zijn handtekening in Camp Nou. Hij speelt sinds de zomer van 2014 voor Barcelona, dat hem destijds overnam van Sevilla. In tweeënhalf jaar kwam de 28-jarige middenvelder, die eerder uitkwam voor FC Basel en Schalke 04, tot 145 optredens, waarin hij 23 keer scoorde.

Waar Rakitic in zijn eerste seizoenen onomstreden was, doet trainer Luis Enrique deze jaargang niet altijd een beroep op hem. Toch scoorde hij al vijf keer in 21 duels in de Primera Division. De rechtspoot had woensdagavond wel een basisplaats tijdens de historische 6-1 overwinning op Paris Saint-Germain, waarmee Barcelona de 4-0 nederlaag uit de heenwedstrijd wegpoetste.

Hoogtepunt van Rakitic bij Barcelona is tot dusver het winnen van de Champions League in 2015. Verder won hij onder meer al twee landstitels, twee bekers, de Europese Super Cup en het WK voor clubs bijschrijven op zijn palmares.