Bekerchaos bij AZ maakt slachtoffers: 'Die drie hebben een vergoeding gekregen'

Bekerchaos bij AZ maakt slachtoffers: 'Die drie hebben een vergoeding gekregen'

10-03-2017 17:47
5

Fotografen zijn onlangs belaagd bij de bekerwedstrijd AZ - SC Cambuur. Zij zijn het slachtoffer geworden van fans die heel dicht bij de boarding konden komen, waardoor camera's zijn vernield. De Nederlandse Sportpers (NSP) wil daarom maatregelen zien.

Op de site van de beroepsgroep voor fotografen staat dat de werkomstandigheden een doorn in het oog zijn voor de NSP, dat in overleg treedt met de KNVB. 'Ook FOX Sports en producent Endemol worden daarbij betrokken. Na de gebeurtenissen bij de bekerwedstrijd AZ – Cambuur heeft de Noordhollandse club excuses gemaakt en vergoeding van schade aan de apparatuur toegezegd aan drie fotografen.'

"De omstandigheden in diverse stadions zijn onverantwoord en onacceptabel. Zeker als je weet dat alle clubs akkoord zijn gegaan met een convenant dat al vanaf 1997 bestaat en steeds wordt geactualiseerd. Daarin zijn alle afmetingen met betrekking tot ruimtes achter de boarding vastgelegd", stelt Marina Witte, directeur van de NSP.

Ook het werkgebied voor fotografen bij FC Utrecht, Willem II, Excelsior, FC Groningen, Go Ahead Eagles, FC Twente en NEC 'vraagt dringend om aandacht'. "Op die plaatsen zet je niemand uit goed fatsoen", aldus de directrice.