Ziyech moet afhaken tijdens tijdelijk verblijf: 'Ajax is een ideale tussenstap'

Ziyech moet afhaken tijdens tijdelijk verblijf: 'Ajax is een ideale tussenstap'

11-03-2017 07:09
48

Ajax-trainer Peter Bosz stelde Hakim Ziyech afgelopen donderdag tegen FC Kopenhagen plotseling niet op. Dat werd gedaan op verzoek van de speler zelf. Ziyech geeft tekst en uitleg in De Telegraaf.

"Ik ben fit, train altijd volledig mee. Maar de intensiteit van de duels is wennen voor mij", aldus de speler. "Het is ook de belangrijkste reden geweest om de transfer van FC Twente naar Ajax te maken. Dit is een ideale tussenstap. In de seizoenen die ik voor Ajax speel, wil ik me verder ontwikkelen en dus ook sterker worden."

Het lichaam van Ziyech moet dus wennen aan het aantal wedstrijden en zijn rol bij Ajax. "Daardoor miste ik nu de scherpte en daarover sprak ik met de trainer", aldus de middenvelder, die zondag wel tegen zijn oude club FC Twente speelt. "Ik heb nog bijna dagelijks contact met Kamohelo Mokotjo, dus ik vind het vooral leuk om tegen hem te spelen. Het weerzien met hem op het veld, daar kijk ik naar uit."

Verder gaat het Ziyech alleen om de punten voor de titelstrijd. Ajax had al kunnen inlopen: "Voorafgaand aan afgelopen weekeinde had ik er voor getekend als we zouden inlopen op Feyenoord. Maar als ik kijk naar hoe het zondag uiteindelijk ging, is dat natuurlijk zonde. Het was onnodig."