'Neres, wie was dat eigenlijk? Haha. Hij is natuurlijk voor Ajax 1 gekomen'

'Neres, wie was dat eigenlijk? Haha. Hij is natuurlijk voor Ajax 1 gekomen'

11-03-2017 10:35
48

Met verbazing werd vrijdagavond gereageerd op de opstelling van Jong Ajax. Miljoenenaankoop David Neres, die in de voorbije transferperiode voor 12 miljoen euro werd gekocht door Ajax, startte tegen De Graafschap (3-2). Het werd echter de show van Anthony van den Hurk.

De aanvaller van De Graafschap maakte een hattrick en liet zich na afloop uit over Neres. Schrok hij dat de naam van de Braziliaan op het opstellingsformulier stond? "Nee, wie was dat eigenlijk?", grapt Van den Hurk met een glimlach op het gelaat tegenover REGIO8. "Nee, nee, haha. Je schrikt niet natuurlijk."

"Die jongen is gekomen om bij het eerste te voetballen. Die moet nu op een vrijdagavond bij De Graafschap spelen, op een niet heel lekker veld. Niet heel lekker voor hem. Daar moeten wij strijd tegenover zetten. Dat is aardig gelukt", vertelde Van den Hurk, die voor rust eenmaal en na rust tweemaal scoorde, vervolgens.

De aanvaller van De Graafschap stond de wedstrijdbal niet meer af. "Die heb ik gelijk opgeëist. Het was geen zuivere hattrick. De goals maakte ik wel met rechts, links en mijn hoofd, al moet ik die tweede even terugkijken of die met links was. Maar die bal gaat mee naar huis."