Luuk komt op voor broer Siem na smerige tik: Apart dat hij dan de kaart kreeg

Luuk komt op voor broer Siem na smerige tik: "Apart dat hij dan de kaart kreeg"

11-03-2017 23:10
20

Siem de Jong was niet verrast dat hij zaterdagavond in de basis begon bij PSV. Hij bekroonde zijn basisplek met opnieuw een doelpunt vanaf de strafschopstip. 

Concurrent Marco van Ginkel trainde donderdag pas weer na blessureleed. "Ik wist het gisteren wel. In de loop van de week leek het er steeds meer op. Marco was pas later aangesloten, dus voor mij was het niet echt een verrassing", zegt De Jong tegen FOX Sports. De penalty schoot hij in de rechter hoek, net zoals tegen Roda JC. "Ik keek een beetje naar de keeper. Hij ging redelijk vroeg naar de hoek. Ik schoot hem hard in de hoek. Het was een belangrijke treffer, maar ik had er misschien nog wel eentje bij moeten maken."

In de eerste helft kreeg De Jong een kiezelharde tik op zijn enkel te verwerken. "Ik schrok zelf een beetje. Hij kwam precies boven mijn enkel. Ik voelde wel meteen dat het alleen de trap was, ik ging niet door mijn enkel. Ik denk niet dat het ernstig is, er zit alleen een flinke kras op." Broer Luuk reageerde fel en klaagde bij scheidsrechter Kevin Blom, wat hem op geel kwam te staan. "Ik denk dat hij ook wel een beetje schrok. Gelukkig viel het mee. Apart dat hij dan de kaart kreeg."

Door de overwinning kan PSV zondag toekijken, wanneer Ajax en Feyenoord in actie komen. "Wij kunnen morgen lekker afwachten, hopen dat één van de twee weer punten laat liggen", aldus De Jong.