Update: 34-jarige spits terug in Engeland-basis na ruim drie jaar afwezigheid

Update: 34-jarige spits terug in Engeland-basis na ruim drie jaar afwezigheid

26-03-2017 17:20
13

Jermain Defoe zit voor het eerst sinds vier jaar weer bij de nationale ploeg van Engeland. De prestaties van de spits van Sunderland hebben hem een plekje verschaft in het elftal van bondscoach Gareth Southgate. Maar Defoe wist eigenlijk helemaal niet dat hij te maken had met de bondscoach van Engeland.

"Het was grappig. Ik kreeg een berichtje op m'n telefoon", zegt Defoe tegen The Mirror. "Je ziet dan natuurlijk niet het volledige bericht. Het was van een Gareth. Ik kende helemaal geen Gareth. Wie is dit? Ik legde m'n telefoon neer en keek ernaar: Hallo Jermain, dit is Gareth Southgate. Kan ik je even bellen als je tijd hebt om te praten? Hoe denk je over het nationale elftal van Engeland?"

Defoe aanvaarde het verzoek van Southgate. "We hadden een goed gesprek. Het is een hele aardige man. Iemand waar ik nog tegen heb gespeeld." Het is voor het eerst sinds vier jaar dat Defoe weer een oproep krijgt voor het Engelse elftal. Z'n laatste wedstrijd was tegen Chili.

Update 26/3 17.20: Defoe gaat zondagavond zijn rentree voor Engeland maken. De spits werd voor het eerst in ruim drie jaar opgeroepen en begint meteen in de basis. In de strijd om een ticket voor het WK 2018 speelt Engeland om 18.00 uur op Wembley tegen Litouwen.