Vitesse-bankzitter baalt: Of ik ben gekomen voor de basis? Ja, natuurlijk

Vitesse-bankzitter baalt: "Of ik ben gekomen voor de basis? Ja, natuurlijk"

19-03-2017 07:06
13

De terugkeer van Alexander Büttner bij Vitesse is niet bepaald geruisloos verlopen. De linksback is door een conditieachterstand voornamelijk bankzitter en mag het af en toe als invaller proberen.

"Ja, die situatie is normaal nu. Ik ben hongerig om te voetballen, maar ben niet fit binnengekomen, dat weet iedereen", zegt Büttner, die afgelopen winter werd teruggehaald door de Arnhemmers, in gesprek met FOX Sports. "Ik wil zo snel mogelijk fitter worden en hoop snel terug in het team te komen. Ik ben nog niet 100 procent fit, daar ben ik eerlijk over, maar ik doe er alles aan."

De Doetinchemmer erkent dat hij niet voor de bank naar Vitesse is gekomen. "Het laatste dat ik heb gevoetbald was een half jaar bij Anderlecht, afgelopen seizoen in Moskou eigenlijk niet. Dat gaat aan je vreten, ik wil gewoon lekker voetballen en daarom ben ik teruggekomen naar Vitesse. Of ik ben gekomen voor de basis? Ja, natuurlijk."

"Maar het heeft aan mezelf gelegen dat ik niet fit ben binnengekomen", besluit Büttner. Hij kwam sinds de winterstop drie keer in actie. Dat was telkens als invaller.