'We hebben geen geld, ik krijg geen spelers van Barcelona en Bayern aangeboden'

'We hebben geen geld, ik krijg geen spelers van Barcelona en Bayern aangeboden'

19-03-2017 07:50
4

NEC-trainer Peter Hyballa trok het boetekleed aan na de kansloze 0-3 nederlaag tegen FC Utrecht zaterdagavond. De Duitser neemt zijn spelers evenwel in bescherming na de zevende nederlaag in acht wedstrijden.

"Wat moet ik zeggen na zo’n wedstrijd? Dat de tactiek niet goed was? Of dat ik de spelers niet gemotiveerd heb gekregen? Het was niks en daar ben ik verantwoordelijk voor. Ik moet in de spiegel kijken", laat Hyballa weten aan het Algemeen Dagblad. NEC zakt door de nederlaag naar de dertiende plaats in de Eredivisie.

Voelt Hyballa dat zijn positie onder druk komt te staan? "Nee, dat voel ik niet. De meeste druk voel ik van mezelf. Daar moet ik over nadenken", aldus de bevlogen coach. "Nu is het gevoel heel slecht, we hadden wel met 6-0 kunnen verliezen. Utrecht heeft natuurlijk een goede ploeg. Het was mannen tegen jongens. Dat gebeurt een paar keer in het seizoen. Aan de bal was het veel te slecht. Maar de laatste weken hebben we goed gespeeld. Daar moeten we op verder bouwen."

Hyballa weet dat handhaving een lastig karwei wordt voor zijn ploeg. "Ik word liever kampioen, maar toen ik hier kwam wist ik dat dat lastig zou worden", zegt hij tegen FOX Sports. "We hebben geen geld, dat is bekend. Ik krijg geen spelers aangeboden van Barcelona en Bayern München. Ik probeer alles te doen. Het was het niet goed, maar ik weet ook een beetje waarom. Alles moet kloppen."