Toornstra: 'Of ik me aan hem spiegel? Dat doen jullie, maar een mooi compliment'

Toornstra: 'Of ik me aan hem spiegel? Dat doen jullie, maar een mooi compliment'

19-03-2017 08:32
12

De carrière van Jens Toornstra valt enigszins te vergelijken met die van teamgenoot Dirk Kuyt. Net als de 104-voudig international moet de 27-jarige middenvelder vaak twijfels overwinnen bij een nieuwe club. Maar hij komt altijd bovendrijven.

"Als je mijn carrière bekijkt, dan kun je dat wel stellen. Zo voelt het ook wel. Ik werk mij altijd in het team en ga in het niveau mee. Zo ben ik", zegt Toornstra tegen de NOS. Hij scoorde al tien keer en gaat met Feyenoord aan kop van de Eredivisie. Is het zijn sterkste seizoen ooit? "Ja, dat denk ik wel. Bij Utrecht heb ik ook een goed jaar gespeeld, maar bij een topclub is dat toch lastiger."

Met zijn goede spel verdrijft Toornstra zelfs aanvoerder Kuyt naar de bank. Toch zijn de twee 'hartstikke goede maten en super collega's', stelt de oud-speler van Alphense Boys, ADO Den Haag en FC Utrecht. "Of ik me aan hem spiegel? Ik niet, dat doen jullie vooral", aldus Toornstra. "Maar het is een mooi compliment, want het betekent dat ik het goed doe. Zo'n carrière als Kuijt, daar kan ik alleen van dromen."

Zelf is Toornstra nog niet bezig met de volgende stap in zijn carrière. "Ik focus me nu vooral op Feyenoord en de prijs die voor ons ligt. Verder kijk ik nog niet." Hij heeft nog een contract tot medio 2018 in Rotterdam. De aanvallende middenvelder is door bondscoach Danny Blind beloond voor zijn goede spel met een uitnodiging voor Oranje.