'We missen nog het geloof in onze status als ploeg in het linkerrijtje'

'We missen nog het geloof in onze status als ploeg in het linkerrijtje'

19-03-2017 09:14
2

Willem II-trainer Erwin van de Looi luisterde zijn rentree in de Euroborg zaterdag op met een punt, maar tevreden was hij niet na het duel met FC Groningen. Van de Looi baalde van het spel van de Tilburgers.

"Ik ben erg teleurgesteld", zei de oefenmeester na het 1-1 gelijkspel tegen FOX Sports. "Nee, niet in het gelijke spel. Met dit resultaat ben ik erg blij. Maar over de uitvoering ben ik zeer ontevreden. Dat was zwaar onder ons niveau. We missen nog de overtuiging, het geloof in onze status als ploeg in het linkerrijtje. We moeten gaan voor die negende plaats. Die stap moeten we nog maken."

Van de Looi kreeg bijval van Jordens Peters. "Groningen heeft veel meer afgedwongen en had recht op de overwinning. We moeten beseffen dat we dit soort wedstrijden kunnen en moeten winnen", aldus de aanvoerder, die Willem II een week eerder nog zag excelleren tegen PEC Zwolle. "Dat niveau moeten we dan wel vasthouden, maar dat is ons niet gelukt."

Van de Looi keerde voor het eerst terug in Groningen, waar hij drie jaar als hoofdtrainer successen boekte. "Voor mij was dit best een speciale wedstrijd. Het was anders dan anders. Zeker toen ik het stadion betrad en al die bekende mensen terug zag. Maar op het veld was ik dat gevoel kwijt."