Vandaar dat het wel op een trainingspartij leek. We waren volkomen kansloos

"Vandaar dat het wel op een trainingspartij leek. We waren volkomen kansloos"

19-03-2017 10:30
3

NEC maakte zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een geslagen indruk. De Nijmegenaren gingen op eigen veld met 0-3 onderuit, maar volgens Gregor Breinburg lag dat niet aan het enthousiasme.

"Het ligt echt niet aan onze wilskracht. Die hebben we genoeg", reageerde de aanvoerder in gesprek met de Gelderlander. "Op dit moment scoren we te weinig. Daarnaast waren we tegen Utrecht slecht aan de bal. Vandaar dat het wel op een trainingspartij leek. We waren volkomen kansloos."

Voor NEC was het al de zevende nederlaag in acht duels. Toch wil Breinburg niet van een crisis spreken. "Het liefst willen we ons zo snel mogelijk revancheren, maar misschien komt het interlandweekeinde wel als geroepen. Ik ga ervan uit dat we nu een paar vrije dagen hebben." De eerstvolgende wedstrijd is de Gelderse derby tegen Vitesse.

"We hebben een extra week de tijd om naar Vitesse toe te werken. Dat duel is een wedstrijd op zich. Anders dan alle andere duels. Die leeft enorm. De derby komt als je kijkt naar de afgelopen wedstrijden op een goed moment", besluit de 25-jarige middenvelder.