Jans is vóór kunstgras: 'Een verademing, hoef training nooit aan te passen'

Jans is vóór kunstgras: 'Een verademing, hoef training nooit aan te passen'

19-03-2017 11:25
28

Ron Jans is tegen het afschaffen van kunstgras op het hoogste niveau van Nederland. De trainer van PEC Zwolle erkent dat het kunstgras nadelen met zich meebrengt, maar deze wegen niet op tegen de voordelen, meent de geboren Zwollenaar.

"Bij nat weer en 's avonds wordt het vaak stroperig. Ook de korrels blijven een probleem. Die moeten gewoon worden vervangen door een type korrel waar geen enkele discussie over kan bestaan'', begint Jans tegenover de NOS. De trainer denkt echter niet dat je clubs kan vragen om terug te gaan naar echt gras. "Dat brengt ze in financiële problemen en dat moet je niet willen. Of dat moet financieel gecompenseerd worden."

Voor trainers is kunstgras 'een verademing', meent Jans. ''Het is nooit droog, nooit hobbelig en altijd beschikbaar. Ik hoef mijn trainingen er nooit op aan te passen. Iedereen kan erop terecht en wij kunnen altijd in het stadion trainen.'' Dat Jans content is met het kunstgras, is niet gek. De laatste zege van PEC Zwolle op echt gras dateert alweer van 3 oktober 2015. Al ligt dat volgens de trainer niet aan de ondergrond. ''De betere ploegen spelen op echt gras: Ajax, PSV, Feyenoord, FC Utrecht, AZ. Maar ik zou wel heel graag weer eens winnen op echt gras trouwens.''

Zondagmiddag gaat PEC op bezoek bij Go Ahead Eagles, dat op echt gras speelt. Het competitieduel tussen de nummers achttien (Go Ahead) en veertien (PEC) begint om 14.30 uur in de Adelaarshorst.