LIVE-discussie: Feyenoord heeft Jones terug, maat vol voor Streppel

LIVE-discussie: Feyenoord heeft Jones terug, maat vol voor Streppel

19-03-2017 11:18
64

Brad Jones keert zondag terug onder de lat bij Feyenoord in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Hij is hersteld van een virusinfectie. Kenneth Vermeer, die de Australiër vorige week verving tegen AZ, begint daardoor weer op de bank.

Trainer Giovanni van Bronckhorst kiest verder voor dezelfde tien spelers. Terence Kongolo en Eljero Elia zijn er nog altijd niet bij. Daardoor vormen Miquel Nelom en Jens Toornstra de linkerflank. Steven Berghuis is de rechtsbuiten, terwijl Dirk Kuyt in de rug van spits Nicolai Jörgensen speelt. De Deen scoorde tegen AZ liefst drie keer.

Ook Tonny Vilhena staat in de basis. Er is beroep aangetekend tegen zijn aanstaande schorsing, waardoor hij in Friesland gewoon speelgerechtigd is. Vilhena kan opnieuw rekenen op de steun van Karim El Ahmadi. In de defensie staan naast Nelom, Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin en Rick Karsdorp.

Heerenveen verkeert in belabberde vorm. Na de 4-1 zeperd bij Excelsior is de maat vol voor trainer Jurgen Streppel, die een aantal wijzigingen doorvoert. Arber Zeneli en Martin Odegaard moeten op de bank plaatsnemen. Morten Thorsby en Luciano Slagveer krijgen de voorkeur.

De opstellingen:

SC Heerenveen: Mulder; Marzo, Van Aken, St. Juste, Bijker; Kobayashi, Thorsby, Van Amersfoort; Larsson, Reza en Slagveer.

Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Kuyt, Vilhena; Berghuis, Jorgensen en Toornstra.