Forse domper voor Ajax: Dolberg haakt af voor wedstrijd tegen Excelsior

19-03-2017 13:10
8

Een forse tegenvaller voor Ajax. De Amsterdammers moeten het zondag in de uitwedstrijd tegen Excelsior zonder Kasper Dolberg stellen. De Deen kampt met een kneuzing in zijn liesstreek, meldt de club.

Dolberg liep de kwetsuur donderdag al op in het Europa League-duel met FC Kopenhagen, waarin hij vanaf de strafschopstip trefzeker was. De negentienjarige spits maakte de negentig minuten wel vol tegen zijn landgenoten. Over de ernst van de blessure, laat Ajax verder niets weten.

Wie Dolberg vervangt op Woudestein, is nog niet bekendgemaakt. Mateo Cassierra speelde vrijdag nog het hele duel van Jong Ajax bij NAC Breda (4-3). Bertrand Traoré lijkt de meest logische vervanger van de Deen. In dat geval komt er een plekje vrij voor Justin Kluivert. David Neres zou ook een optie kunnen zijn, maar hij speelde net als Cassierra negentig minuten tegen NAC.

Dolberg was de afgelopen weken op dreef voor Ajax. Hij scoorde in beide Europa League-duels met FC Kopenhagen en in de laatste vier wedstrijden was de talentvolle goalgetter drie keer trefzeker. In totaal was Dolberg dit seizoen goed voor dertien doelpunten in 25 competitieoptredens.