Bosz passeert Ajax-tweetal: Ik vind het een heel vervelende keuze

Bosz passeert Ajax-tweetal: "Ik vind het een heel vervelende keuze"

19-03-2017 14:38
9

Ajax start zondag met Matthijs de Ligt in plaats van Nick Viergever en Kenny Tete in plaats van Joël Veltman aan het uitduel met Excelsior. Dat heeft volgens Peter Bosz niet volledig te maken met fysieke klachten.

Vooral de basisplaats van De Ligt heeft niet te maken met een lichte blessure bij Viergever. "Ik vind gewoon dat Matthijs het geweldig doet. Ik heb er geen ander argument voor", aldus Bosz, die dus zegt dat Viergever is gepasseerd, tegen FOX Sports.

"Ook Nick heeft het uitstekend gedaan, zowel als linker centrale verdediger als linksback. Ik vond het dus een heel vervelende keuze", vervolgt de Ajax-trainer. "Ik vind Matthijs niet zozeer beter dan Nick, maar in deze wedstrijd kiezen wij voor Matthijs. Het zijn moeilijke keuzes. We vonden het tijd dat Matthijs deze wedstrijd ging spelen."

Ook Veltman is voor het duel met Excelsior uit de Ajax-basis verdwenen. De rechtsback is niet helemaal fit. "Het gaat beter met hem, maar hij is nog niet honderd procent. Dat moet je wel zijn als er zo'n goede vervanger klaarstaat. Kenny deed het uitstekend tegen Kopenhagen."