Klaassen wijst naar kunstgras: 'Moesten er heel erg aan wennen, het liep niet'

Klaassen wijst naar kunstgras: 'Moesten er heel erg aan wennen, het liep niet'

19-03-2017 16:43
88

Davy Klaassen zit in zak en as na het dure puntenverlies van Ajax in Rotterdam. Excelsior hield gelijke tred met de Amsterdammers, die daardoor de achterstand op koploper Feyenoord zien oplopen naar zes punten.

"Er ging heel veel mis", reageert Klaassen in gesprek met FOX Sports. Het stroeve kunstgrasveld op Woudestein werkte volgens de Ajax-aanvoerder bovendien niet in Amsterdams voordeel. "We moesten heel erg wennen aan het veld, we kregen er geen goede combinaties in. Het was heel slecht vandaag."

"We hadden veel de bal, wilden naar voren en in de combinatie spelen, maar het liep gewoon niet lekker. Na de goal gaan we meer drukzetten, we probeerden het wel, maar het was gewoon niet goed vandaag. Je merkt wel dat het moeilijk wordt, maar we geloofden dat we nog gingen scoren."

Naast de voorsprong op Ajax heeft Feyenoord ook een beter doelsaldo. Over twee weken wacht een rechtstreeks duel in De Kuip. "We moeten gewoon winnen, klaar", zegt Klaassen, die Ajax niet kansloos voor de titel noemt. "Je weet het nooit. Als wij alles blijven winnen, houden we kans. Maar als je zo speelt als vandaag mag je daar niet aan denken."