PSV-spelers moeten meedenken: 'Dat deden we met Ajax ook'

PSV-spelers moeten meedenken: 'Dat deden we met Ajax ook'

maandag 20 maart 2017 om 07:49

Siem de Jong maakt zich iedere week meer populair bij de fans van PSV. De huurling van Newcastle United was zaterdag opnieuw trefzeker, ditmaal tegen Vitesse.

"Je moet het publiek ook een beetje voor je winnen. Aan het begin van het seizoen was ik ook van goede wil, maar scoorde ik niet op de juiste momenten. Nu lukt dat dus wel", zegt hij in De Telegraaf. Trainer Phillip Cocu is tevreden. "Siem heeft zijn kans in de basis gekregen en gepakt", aldus de trainer in het Algemeen Dagblad. "Naast zijn diepgang en scorend vermogen is hij is ook een type dat bij corners de leiding neemt. Als hij op doel schiet, weet je dat het met beleid gebeurt. Siem heeft ook een zuivere trap binnenkant voet."

De Jong was tegen Vitesse het eindstation na een ingestudeerde corner. Cocu laat spelers actief meedenken. Dat moest De Jong onder Frank de Boer bij Ajax ook. Als de spelers iets interessants zagen, konden ze het inbrengen. "Dan deden we met Ajax tegen PEC Zwolle een korte corner die iemand had opgepikt uit een competitiewedstrijd van Valencia", zegt De Jong.

PSV speelt nu al bijna wekelijks op zaterdagavond, waardoor het een dag later achterover kan leunen en kijken wat de concurrentie doet. "Ik ga niet elke wedstrijd voor de volle negentig minuten zitten kijken. Soms zet ik de tv aan en kijk ik een beetje mee in de hoop dat het daar niet goed gaat. Als er gekke dingen gebeuren bij Feyenoord of Ajax, dan wordt daar druk op gereageerd in onze groeps-app. Dan verschijnen er berichtjes als: yes, het kan nog, kom op", aldus De Jong.

Plaats een reactie

maandag 20 maart 2017 om 08:10
mwaa ben er niet zo kapot van
Vind ik leuk
Korm +28138
maandag 20 maart 2017 om 08:24
plek 2 is binnen handbereik, PSV heeft het zelf in de hand!
Vind ik leuk
Butsbal +10703
maandag 20 maart 2017 om 08:39
"Yes het kan nog. Kom op !" en dan de eerstvolgende wedstrijd met de handen in de zakken over het veld wandelen van o het komt vanzelf wel. Ook al verspelen F & A nog punten zal de instelling toch echt anders moeten willen we nog wat potten breken.
Vind ik leuk
utreg1971 +1456
maandag 20 maart 2017 om 09:29
1e seizoenshelft heeft psv teveel laten liggen..2e plek is het hoogst haalbare maar zeg nooit nooit
Vind ik leuk
maandag 20 maart 2017 om 09:32
Klopt als een bus. Plek twee hebben we weer in eigen hand. Na gisteren acht ik de kans klein dat Feyenoord het nog weggeeft. Ze gaan in een zetel naar Amsterdam. Zelfs verlies daar zorgt niet voor paniek. Feyenoord is gewoon de meest stabiele ploeg. NIet altijd sprankelend, maar wel bij de les wanneer dat nodig is. Op een kampioenschap van Feyenoord valt dan ook niets af te dingen.
Vind ik leuk
utreg1971 +1456
maandag 20 maart 2017 om 14:45
Gun het ze ook van harte al had ik in het begin op 1 psv gezet..leek mij de beste selectie met Ajax op 2
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

PSV-spelers moeten meedenken: 'Dat deden we met Ajax ook'