'Zondebok uit Amsterdam' haalt zijn gram in derby: Je voelt de haat gewoon

'Zondebok uit Amsterdam' haalt zijn gram in derby: "Je voelt de haat gewoon"

20-03-2017 08:10
13

PEC Zwolle won de beladen IJsselderby zondag. Go Ahead Eagles werd nota bene in de Adelaarshorst met 1-3 verslagen. Mickey van der Hart moest het ontgelden bij het thuispubliek, maar liet zich niet beïnvloeden.

Van der Hart keepte voorheen nog voor Go Ahead, maar staat nu bij PEC onder de lat. "Ik kon het niet laten om bij die laatste twee goals een sprintje richting het uitvak te trekken", zegt Van der Hart tegenover De Telegraaf. "Bij onze gelijkmaker draaide ik me bewust niet om. Je voelt de haat bij de Go Ahead-supporters gewoon. Niet alleen naar mij persoonlijk, maar naar de hele club PEC Zwolle."

"Zolang het binnen de perken blijft en ze van me afblijven, is het mooi, die rivaliteit", vervolgt hij. "Dat hoort er gewoon bij. Ik begrijp het heel goed. Als fanatieke Go Ahead-fan zou ik het ook niet leuk vinden als een speler naar PEC gaat. Het is alleen jammer dat ik hier op een vervelende manier ben weggegaan. Wat dat betreft is het lekker om zo mijn gram te halen."

Een polletje blijft hem namelijk altijd achtervolgen. Daardoor verloor Go Ahead van zijn broodheer Ajax, toen Van der Hart nog op huurbasis in Deventer speelde. "Ik was twintig en speelde mijn eerste seizoen in de Eredivisie. Als ze je dan uitschelden, sta je niet lekker in de goal. Ik was de jongen uit Amsterdam, werd de zondebok."