Jörgensen over 'motor' van Feyenoord: 'Heb ik al vaker aangegeven'

Jörgensen over 'motor' van Feyenoord: 'Heb ik al vaker aangegeven'

maandag 20 maart 2017 om 12:40

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord van over twee weken is ook een wedstrijd tussen twee Denen: Kasper Dolberg en Nicolai Jörgensen. Beide spitsen zijn topscorer van hun team. In aanloop naar de wedstrijd zal het in de media veel over het duo gaan.

"Ach ja, dat hoort er bij", zegt Jörgensen in gesprek met ELF Voetbal. "Het is ook wel mooi dat zowel bij de nummer één als twee in Nederland een Deense spits speelt en ook veel scoort. Ik verwacht dat er veel Deense journalisten naar Amsterdam komen. Kasper en ik krijgen best veel aandacht in Denemarken. De mensen daar zijn trots op onze prestaties."

Als Feyenoord wint van Ajax, is de titel wel heel dichtbij. Dan is de voorsprong negen punten. "Het klinkt een beetje boring, maar we kijken nog steeds van wedstrijd tot wedstrijd. We moeten onszelf geen extra druk opleggen. Dat het voor de fans steeds spannender wordt snap ik wel. Ze worden met de week gekker. In positieve zin. Iedereen is enthousiast. Ook naar mij. Ik ben hier populairder dan in Denemarken. Het maakt me trots dat de fans mijn naam scanderen. Het zou mooi zijn als we deze voorsprong vasthouden. Nog zeven duels... En dan hopelijk time to party."

Jörgensen hoopt dat Tonny Vilhena op 2 april van de partij is. "Het zou mooi zijn als Tonny erbij is, maar het is afwachten wat betreft zijn mogelijke schorsing. Tonny is heel belangrijk voor ons. Nu ook weer, met zijn doelpunt. Tonny en Karim El Ahmadi zijn de belangrijkste spelers in ons team, dat heb ik al vaker aangegeven. Zij zijn de motor van het team. Maar als Tonny niet kan spelen zal ongetwijfeld iemand anders zijn positie goed gaan invullen."

Poll

Wie wint De Klassieker?

(602 stemmen)

Plaats een reactie

maandag 20 maart 2017 om 13:14
2-2
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Jörgensen over 'motor' van Feyenoord: 'Heb ik al vaker aangegeven'