Hyballa laat training NEC over aan vrouw: 'Dat is Laura, ze was hier in oktober'

  Hyballa laat training NEC over aan vrouw: 'Dat is Laura, ze was hier in oktober'

  maandag 20 maart 2017 om 17:20

  NEC-trainer Peter Hyballa beseft dat de druk op zijn schouders toeneemt. De Nijmegenaren verloren zeven van hun laatste acht Eredivisie-duels, maar de clubleiding sprak zondag zijn vertrouwen uit in de Duitser.

  "Ja, ik ben ook niet dom. Als je zo vaak verliest, dan komt er in het moderne voetbal in Europa altijd kritiek op de trainer. Dat is hier ook zo, denk ik", reageert Hyballa tegenover Omroep Gelderland. "Maar Bart van Ingen en Edwin de Kruijff zijn mijn twee aanspreekpunten en we hebben nooit over mijn toekomst gesproken, maar vooral over het team en over hoe we punten moeten pakken."

  Hyballa krabde zich na de 0-3 nederlaag tegen FC Utrecht wel even achter de oren. "Ik ben niet zo'n blabla-trainer en heb gemerkt dat ik even moest nadenken over hoe het verder moest. Zondag heb ik in plaats van een training een lang gesprek gehad met het team. Want we krijgen nu zeven wedstrijden die beslissend zijn voor dit seizoen. We hebben een interessant programma, maar geen onmogelijk programma. Maar als we zo spelen als tegen Utrecht, dan halen we niks meer."

  De oefenmeester schroomt niet om hulp van buitenaf in te roepen. De training van NEC werd maandag geleid door een vrouw. "Dat is Laura Stosno-Krohn van Schnelligkeitszentrum Berlin. Ze was hier in oktober al", verklaarde Hyballa. "Bij een interlandperiode moet je wat anders doen. En Laura is een absolute expert in snelheid en coördinatie en neemt nieuwe materialen mee."

  Lees meer over:EredivisieNEC Nijmegen

  Plaats een reactie

  maandag 20 maart 2017 om 18:00
  Hyballa is een held!
  Vind ik leuk
  Hammie +1056
  maandag 20 maart 2017 om 18:15
  Moet niet gekker worden
  Vind ik leuk
  Cookee +8915
  maandag 20 maart 2017 om 18:34
  Hyballa for president!
  "Doe es normaal"... doe jij es normaal... doe jij es normaal... ik hoor het hem al zeggen.
  Als Peter lacht, dan is het echt!
  En ik weet zeker dat hij betere beslissingen neemt dat het huidig korps.
  Vind ik leuk
  Tiesto1 +325
  maandag 20 maart 2017 om 18:36
  hopelijk krijgen de spelers geen ziekte van Krohn.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Hyballa laat training NEC over aan vrouw: 'Dat is Laura, ze was hier in oktober'