Friese fans storen zich aan 'provocerende' Feyenoorders: 'Mag nooit doorslaan'

Friese fans storen zich aan 'provocerende' Feyenoorders: 'Mag nooit doorslaan'

20-03-2017 17:49
30

SC Heerenveen heeft diverse klachten ontvangen naar aanleiding van het gedrag van Feyenoord-supporters in het Abe Lenstra Stadion. Een deel van de Rotterdamse fans slaagde er zelfs in een plekje in de thuisvakken te bemachtigen.

Het gedrag van de Feyenoord-aanhangers werd als 'provocerend ervaren', meldt Heerenveen. "Voetbal is een emotionele sport, maar het mag nooit doorslaan zodat het leidt tot een onprettig gevoel in ons stadion. Iedereen, jong en oud, moet op een plezierige wijze van onze wedstrijden kunnen genieten en zich veilig voelen", stelt algemeen directeur Luuc Eisenga.

De Friezen moeten erkennen dat er problemen zijn met het clubcardsysteem. "We hebben moeten constateren dat het clubkaartsysteem niet waterdicht is. We zullen ons daardoor nog sterker moeten richten op het waarborgen van veiligheid en plezier voor onze eigen supporters en eerder moeten optreden tegen ongewenst gedrag", besluit Eisenga.

Feyenoord won het duel in Friesland met 2-1. Nicolai Jörgensen en Tonny Vilhena scoorden voor de bezoekers, nadat Reza Ghoochannejhad de score nog had geopend voor Heerenveen.