Bosz: 'Dan weet de gehele vaderlandse pers jou te vinden. Iedereen vindt wat'

Bosz: 'Dan weet de gehele vaderlandse pers jou te vinden. Iedereen vindt wat'

maandag 20 maart 2017 om 18:13

Trainer Peter Bosz heeft Matthijs de Ligt na afloop van Excelsior – Ajax (1-1) met rust gelaten. De jonge verdediger meldde zich maandag bij het Nederlands elftal, nadat hij een dag eerder in de fout ging bij de tegentreffer van de Amsterdammers.

"Gister heb ik iedereen met rust gelaten, ook Matthijs", zegt Bosz tegen Ajax TV. De Ligt ging op Woudestein in korte tijd van hero naar zero. Donderdag maakte hij nog een ijzersterke indruk tegen FC Kopenhagen en vervolgens werd hij opgenomen in de Oranje-selectie. Dat laatste wist Bosz overigens al voor het treffen met de Denen.

De oefenmeester sluit niet uit dat het zijn weerslag heeft gehad op De Ligt. "Er is in die paar dagen tussen Kopenhagen en Excelsior natuurlijk heel veel op zo'n jong ventje afgekomen. Ik herinner me dat ook nog wel, dat je voor het eerst voor het Nederlands elftal geselecteerd wordt. Dan weet de gehele vaderlandse pers jou te vinden. Iedereen vindt wat van je, iedereen wil wat van je. Daar moet hij mee leren omgaan."

De Ligt gaf al aan dat een droom is uitgekomen met zijn oproep voor Oranje. "Matthijs is een heel nuchtere jongen, maar ook voor een nuchtere jongen is dit wel heel bijzonder", stelt Bosz. "Ik kan me wel voorstellen dat het iets hem gedaan heeft. Dat is natuurlijk ook heel menselijk."

Plaats een reactie

maandag 20 maart 2017 om 18:15
Is je eigen schuld peter. Eerst roep je in de media dat je de ligt zou selecteren. Vervolgens wordt hij geselecteerd terwijl jij hem achter elkaar zware wedstrijden laat spelen. Dan komt er e.e.a. Op hem af ja...

En lees ik nu dat bosz al voor de wedstrijd wist dat hij bij oranje zat? Ik dacht op basis van die wedstrijd maar blijkbaar had ie daarvoor dat al verdiend.
[Reactie gewijzigd op maandag 20 maart 2017 om 18:16]
Vind ik leuk
dinsdag 21 maart 2017 om 07:01
Hij blijft me verbazen onze Danny! Als de Ligt serieus voor de EL wedstrijd al geselecteerd was dan kan je Blind echt niet meer serieus nemen.
Vind ik leuk
dinsdag 21 maart 2017 om 09:08
Ja ik dacht eigenlijk dat die wedstrijd de grootste reden was maar blijkt nu nieteens de reden te zijn geweest. Ik snap er niets meer van haha.
Vind ik leuk
Aal +17112
maandag 20 maart 2017 om 19:21
En dan nu shownieuws met Albert Verlinde..........
Vind ik leuk
maandag 20 maart 2017 om 19:46
Wist Bosz het al voor de wedstrijd tegen de Denen?? Hij kan toch niet geselecteerd zijn voor de wedstrijd in Kopenhagen?
Nu begin ik me echt zorgen te maken.
Kiest die nu voor De Ligt dan moet die door met hem en keer aan een vast team werken en dan kunnen we de komende 10 jaar vooruit.
Vind ik leuk
dinsdag 21 maart 2017 om 09:10
Blijkbaar wel. Maar ajaxtrainers als blind komen daar wekelijks bij de jeugd over de vloer. Oranje en ajax hebben een speciale band en waar spelers als van dijk, van aanholt, promes, dost, fer en noem maar op jaren moeten knokken voor een schamele uitverkiezing worden gasten uit de ajaxjeugd na 65 minuten voetbal erbij geroepen. En het oranjepubliek moet dat gewoon leuk vinden, toch?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Bosz: 'Dan weet de gehele vaderlandse pers jou te vinden. Iedereen vindt wat'