Halfleeg stadion dreigt tijdens mogelijke kampioenswedstrijd van Feyenoord

Halfleeg stadion dreigt tijdens mogelijke kampioenswedstrijd van Feyenoord

21-03-2017 07:04
81

Vitesse probeert Feyenoord-fans te weren die op 23 april in de onderlinge wedstrijd op thuisvakken willen plaatsnemen. Daardoor dreigt een halflege Gelredome, meldt De Telegraaf.

De mogelijkheid is er dat Feyenoord dan de kampioenswedstrijd speelt, maar Vitesse heeft 'in overleg met de burgemeester, politie en officier van justitie besloten dat tijdens het treffen op 23 april alleen seizoenkaarthouders naar binnen mogen'. Dit komt door de ongeregeldheden tijdens het bekerduel eerder dit seizoen. Tijdens die wedstrijd zaten veel Feyenoord-fans op de thuistribune.

De maatregel betekent zwart op wit dat er 9.000 seizoenkaarthouders welkom zijn, die ieder nog twee extra kaarten kunnen kopen. De personen die de extra kaarten krijgen, moeten dan wel met de seizoenkaarthouder naar binnen. Verder geldt er een legitimatieplicht. "We balen hier ontzettend van", zegt algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse. "Blijkbaar moet het op deze manier."

Vitesse wil wel 1.200 kaarten voor uitsupporters ter beschikking stellen. "Natuurlijk hebben we het liefst een vol stadion. We hebben tijdens de vorige wedstrijd helaas gezien dat via onze kaarthouders tickets in handen kwamen van Feyenoord-fans. Vitesse-supporters zonder seizoenkaart zijn nu de dupe, dat maakt het extra pijnlijk."