Update: Manchester United bevestigt transfer en wenst Schweinsteiger succes

Update: Manchester United bevestigt transfer en wenst Schweinsteiger succes

Gepubliceerd: dinsdag 21 maart 2017 om 10:03di 21-03-2017 om 10:03

Bastian Schweinsteiger (32) heeft een nieuwe club gevonden. De Duitse middenvelder van Manchester United voetbalt vanaf aankomend seizoen voor Chicago Fire en kiest daarmee voor een gratis overstap naar de Verenigde Staten.

Chicago Fire heeft de transfer bevestigd tegenover The Tribune. "We voegen een speler toe die alles heeft gewonnen, inclusief prijzen op het allerhoogste niveau. Dat heeft hij ook nog eens gedaan op een manier die overeenkomt met onze waarden", aldus algemeen directeur Nelson Rodriguez van de club uit Chicago.

"Wij moeten ons als club nu richten op deze hogere standaard. Voorheen konden we onszelf tevreden houden met andere standaarden, nu moet die omhoog, meer internationaal worden", beseft Rodriguez. Schweinsteiger kan bij Chicago Fire maar liefst 4,5 miljoen dollar (4,18 miljoen euro) per jaar opstrijken in 2017. Hij tekent voor één jaar met de optie voor nog een jaar. Hij mocht transfervrij vertrekken van United.

Update 10.03: Manchester United heeft de aanstaande transfer van Schweinsteiger naar de Verenigde Staten bevestigd via de officiële kanalen. Als de Duitse routinier medisch is goedgekeurd én een visum verkrijgt voor zijn avontuur in de Major League Soccer, staat niets een overstap naar Chicago Fire meer in de weg. United wenst Schweinsteiger 'het allerbeste' aan de overkant van de oceaan. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws