Neres krijgt aanbod uit Rotterdam-Zuid: Als hij hulp nodig heeft...

Neres krijgt aanbod uit Rotterdam-Zuid: "Als hij hulp nodig heeft..."

21-03-2017 13:39
17

Feyenoord-verdediger Eric Botteghin is bereid om landgenoot David Neres in de toekomst te helpen tijdens zijn eerste maanden in Nederland. De twintigjarige Neres maakte in januari de overstap van São Paulo naar Amsterdam. 

Botteghin weet ongeveer wat de jonge aanvaller doormaakt. "Voor hem is het makkelijker dan in mijn tijd, ik kwam destijds als jeugdspeler naar Nederland. Hij is als prof naar Ajax gekomen, had al acht wedstrijden voor het eerste team van São Paulo gespeeld en krijgt veel steun", vertelt de stopper in magazine Helden. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar dat komt vast als we tegen Ajax spelen. Als hij hulp nodig heeft, zal ik hem dat absoluut bieden."

Het interview staat verder voor een groot deel in het teken van het geloof. Botteghin bidt veel en praat graag over religie. "Maar het is niet dat ik ermee te koop loop in de kleedkamer van Feyenoord. Ik praat er weleens over met Jan-Arie van der Heijden, Jens Toornstra of Marko Vejinovic. En met Karim El Ahmadi die het moslimgeloof aanhoudt. We proberen elkaars geloof te begrijpen en hebben respect voor elkaar."

Lees ook: Feyenoord-Braziliaan: 'Als Blind zou bellen voor Oranje, zou ik geen 'nee' zeggen'