Blind legt beleid uit: 'Geloof dat hij snel vaste Oranje-international kan worden'

Blind legt beleid uit: 'Geloof dat hij snel vaste Oranje-international kan worden'

21-03-2017 15:29
103

Bondscoach Danny Blind heeft dinsdag tekst en uitleg gegeven bij zijn besluit om de zeventienjarige Matthijs de Ligt op te roepen. De keuzeheer begrijpt de discussie over de selectie van de Ajacied.

"Iedereen vindt daar wat van en dat is terecht, dat mag", zegt Blind. "De naam van Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord, red.) valt dan, en die zit er ook dicht tegenaan. Jan-Arie maakt een goed seizoen door, en ik heb ook Bram Nuytinck (Anderlecht, red.) de afgelopen weken gezien. Maar ik kan niet met vier linksbenige centrale verdedigers spelen. Ik heb nu gekeken naar de beste optie achter Stefan de Vrij en dat is De Ligt."

Of de Ajacied ook zijn debuut maakt, is nog afwachten. "Ik start niet met hem tegen Bulgarije. Hij moet zich nu nestelen, luisteren, leren, kijken en genieten", zegt Blind. "Hij maakt de indruk op mij die ik al vermoedde en die ik van Bosz en Overmars had meegekregen. Die jongen gaat gewoon door en leert van zijn fouten. Ik geloof dat hij niet op al te lange termijn een vaste international van Oranje kan worden."