Toch nog hoop op Johan Cruijff-stadion: gemeente praat met Ajax en Arena

Toch nog hoop op Johan Cruijff-stadion: gemeente praat met Ajax en Arena

21-03-2017 22:39
24

De gemeente Amsterdam is nog steeds met Ajax en de Arena in gesprek over een eventuele naamswijziging van de Amsterdam Arena. Als het aan het stadsbestuur ligt, wordt het stadion vernoemd naar Cruijff.

Dat heeft wethouder Eric van den Burg dinsdagavond laten weten in De Balie. Van den Burg zei samen met wethouder Kajsa Ollongren (D66) namens de gemeente de gesprekken te voeren met Ajax en de Arena. De gemeente en Ajax zijn overigens ook aandeelhouders van het stadion.

"We hebben afgesproken niks over de gesprekken naar buiten te brengen, zolang die gesprekken lopen", citeert Het Parool Van den Burg. "Dat verstoort het proces. We spreken elkaar de laatste tijd wel vaker. Onze hoop en inzet is dat de Arena het Johan Cruijff-stadion gaat heten."

Jordi Cruijff liet vorige week weten te balen van het feit dat er niet écht werk gemaakt werd van de naamswijziging. Hij noemde de discussie over het Johan Cruijff-stadion 'veel losse praatjes'. Op 24 maart is het een jaar geleden dat Johan Cruijff overleed.