'Ik heb dat liever dan jongen als Toornstra, die dat bijna klakkeloos accepteert'

'Ik heb dat liever dan jongen als Toornstra, die dat bijna klakkeloos accepteert'

22-03-2017 07:11
14

Elvis Manu heeft begrip voor de reactie van Dirk Kuyt nadat hij op de bank werd gezet door Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Volgens de Go Ahead Eagles-aanvaller en oud-Feyenoorder moet een speler nooit zijn zwakte laten zien.

"Je kunt vinden wat je wilt van Dirk Kuyt, maar hij zegt wel gewoon dat-ie niet op de bank wil zitten. In mijn wereld dwing je daarmee respect af", zegt Manu in gesprek met Voetbal International. "Je mág dat toch ook zeggen? Ik heb dat liever dan een jongen zoals Jens Toornstra die goed speelt, maar bijna klakkeloos accepteert dat hij op de bank moet zitten. Lekker makkelijk ook voor een trainer."

Manu komt dit seizoen met Go Ahead nog op bezoek in de Kuip en kan zijn grote liefde dan pijn doen in de titelstrijd. Als hij de kans krijgt tegen Feyenoord te scoren? "Goal! Dan maak ik ’m. Ik heb eerder met Cambuur in De Kuip gespeeld, alleen stond ik toen nog onder contract bij Feyenoord. Dat werd geen doorslaand succes. Het publiek zong me toe en ik wist me geen houding te geven."

"Feyenoord was in de race om zich te kwalificeren voor de Champions League. Hing Graziano Pellè om me heen. 'Do you want to play Champions League next season or not?' Ik ben toen maar snel gewisseld. Nu is alles anders. Ik speel niet meer voor Feyenoord, maar voor Go Ahead, mijn gezin, mijn zoontje en mijn toekomst."