'Traoré past niet in Amsterdam, dat hebben de Ajax-fans heel goed in de gaten'

'Traoré past niet in Amsterdam, dat hebben de Ajax-fans heel goed in de gaten'

22-03-2017 08:13
16

Nico Dijkshoorn vindt het gedrag van Bertrand Traoré typerend voor het gebrek aan titelfocus bij Ajax. Vooral over één zinnetje van de Chelsea-huurling valt de columnist van Voetbal International.

Na zijn doelpunt tegen Kopenhagen juichte Traoré niet, omdat hij een paar dagen eerder werd uitgefloten door de Ajax-fans. Na afloop gaf Traoré aan: "Ik heb vlak voor de wedstrijd tegen mijn teamgenoten gezegd dat ik na een doelpunt niet mijn dansje zou doen." Dijkshoorn schrijft over die opmerking: 'In dat ene zinnetje zit alle hoogmoedige gekte van Traoré. Verkeerde moment, verkeerde opmerking.'

'Bij Feyenoord weten ze het sterrengedrag van Eljero Elia (scheenbeschermer in zijn mond) aardig te managen en geeft alleen Dirk Kuyt nog opzichtige plaagstootjes, zoals afgelopen zondag toen hij, met de camera in zijn rug, Giovanni van Bronckhorst een tactische aanwijzing gaf. Michiel Kramer kon na wat gemok meteen een weekje wegblijven', schrijft Dijkshoorn.

'Bij Ajax vinden ze het prima dat een gehuurde speler aan de andere spelers vertelt dat hij niet meer gaat dansen. Bertrand Traoré wordt niet openlijk terechtgewezen als hij meer over social media en het gebrek aan heldenverering praat dan over het kampioenschap. Precies daarin zit het verschil. Ajax-spelers dansten nooit. Ze scoorden en liepen snel naar de middenlijn om nóg een keer te scoren. Bertrand Traoré past niet in Amsterdam. Dat hebben de supporters heel goed in de gaten', aldus Dijkshoorn.