'Transfer Boëtius nog voor einde van de maand rond: één miljoen euro'

'Transfer Boëtius nog voor einde van de maand rond: één miljoen euro'

22-03-2017 09:06
4

Jean-Paul Boëtius gaat hoogstwaarschijnlijk definitief de overstap naar RC Genk maken. De Belgische club is van plan om de aankoopoptie in de overeenkomst met FC Basel te lichten.

Bij Genk heeft Boëtius zijn carrière helemaal uit het slop gehaald. De oud-Feyenoorder kwam sinds zijn wintertransfer op huurbasis tien keer in actie voor Genk en was daarin goed voor twee doelpunten en één assist. Het Laatste Nieuws meldt dat Genk hem dan ook definitief wil overnemen van FC Basel. De club is van plan om de aankoopoptie van één miljoen euro in zijn huurtcontract te lichten. Dat moet nog voor het einde van deze maand gebeuren. Genk moet dus snel handelen.

Niet alleen Boëtius, maar ook Ruslan Malinovskyi mag langer blijven bij Genk. De Oekraïener wordt op dit moment nog steeds gehuurd van Shakhtar Donetsk. Hij kan echter overgenomen worden voor twee miljoen euro. Een prijs die Genk graag wil betalen voor de middenvelder. Als Genk de optie licht, tekent hij een contract van vier seizoenen bij de club.