Sneijder: Als Erdogan dan voor me staat, dan geef ik hem gewoon een hand

Sneijder: "Als Erdogan dan voor me staat, dan geef ik hem gewoon een hand"

22-03-2017 17:54
21

Wesley Sneijder heeft geen spijt van zijn hand aan de Turkse president Recep Erdogan. Diezelfde Erdogan noemde Nederlanders fascistisch en nazistisch.

Sneijder gaf Erdogan een hand, vlak voor een benefietwedstrijd. "Dat was een paar dagen na de aanslag bij het Besiktas-stadion", legt de speler van Galatasaray uit aan het Algemeen Dagblad. "Ik werd uitgenodigd voor dat duel, dus dan ga je. Ik wilde ook laten zien dat ik me betrokken voel bij het Turkse volk, dat heel veel ellende heeft moeten doorstaan door alle onrust."

De Oranje-international vindt zijn actie niet gek. "Als Erdogan dan voor me staat, dan geef ik hem gewoon een hand. Volgens mij had iedereen dat gedaan in mijn situatie. Daar heb ik absoluut geen spijt van."

Ondertussen voelt Sneijder zich nog altijd veilig in Istanbul. "Al is dat niet altijd zo geweest. Op een gegeven moment had je een aantal aanslagen achter elkaar. Dan denk je wel even: wat gebeurt hier allemaal? En de aanslag in Club Reina, waar ik wel eens kwam, heeft ook indruk gemaakt natuurlijk. Ik kende mensen die zijn omgekomen, andere vrienden waren aanwezig, maar wisten te ontkomen. Dat hakt er wel in."

Lees ook: Sneijder: "Het zou voor mij nooit een reden zijn om een andere club te zoeken"