'Mafkees' Vloet neemt afscheid: 'Ben gewoon een gepassioneerde man'

'Mafkees' Vloet neemt afscheid: 'Ben gewoon een gepassioneerde man'

22-03-2017 20:29
4

FC Den Bosch-trainer Wiljan Vloet vindt het jammer dat er in de media vaak een negatief beeld van hem wordt geschetst. Vooral in talkshow Voetbal Inside is de Brabander regelmatig de pineut. 

Vloet, die in het verleden aan het roer stond bij onder meer Roda JC, NEC en Sparta, bouwde een reputatie op als bezeten trainer. "Het is niet niks als je in een voetbalpraatprogramma telkens wordt neergezet als een mafkees. Ik kan ermee omgaan, je hebt er toch geen invloed op. Maar het heeft me ook werk gekost", legt hij uit in Voetbal International. 

"En de omgeving trekt zich dat veel meer aan. Ik ben gewoon een gepassioneerde man, een voetballiefhebber. Ik zit 38 jaar in dit vak, heb alles gezien en meegemaakt. Vreugde en verdriet beleefd. Maar overal waar ik heb gewerkt, heb ik mijn doelstellingen gehaald en overal kan ik terugkomen. Dat is me heel wat waard", vervolgt Vloet.

Na dit seizoen wordt hij manager voetbalzaken en is hij trainer af. "Voor nu is het afscheid van het veld definitief, maar uitsluiten kun je het nooit. Ik heb mijn woord gegeven aan deze functie en ik sta daar volledig achter."