Oranje-international speelt zich in de kijker: 'Je weet het nooit...'

Oranje-international speelt zich in de kijker: 'Je weet het nooit...'

22-03-2017 22:45
8

Oranje-aanvaller Bas Dost scoort er dit seizoen op los namens zijn nieuwe club Sporting Portugal. De lange spits beseft dat de Portugese competitie niet echt te vergelijken is met de Bundesliga, waar hij de afgelopen jaren actief was namens VfL Wolfsburg. 

Dost liet het net al 24 keer bollen namens Sporting. "In de Bundesliga weet je dat je ook tegen de nummer zestien een moeilijke middag krijgt. Dat is in Portugal wel anders. Dan word je geacht te winnen", vertelt hij in gesprek met de NOS. 

Van de overstap van Wolfsburg naar Lissabon heeft hij nog geen seconde spijt gehad. "Ik weet niet of het de beste keus van mijn leven is geweest, maar wel een goede. Ik had vier jaar in Duitsland gespeeld, dus ik vond het tijd voor iets nieuws."

Nu hij bovenaan prijkt in de topscorerslijst, wekt dat uiteraard interesse van andere clubs. "Ik heb daar net een huis gekocht en het is er gigantisch mooi weer. Ik probeer bovendien de taal te leren. Dus het zou zonde zijn als ik na een jaar weer vertrek. Maar je weet het nooit..."