'Grote meneer' Van der Vaart kijkt in spiegel: Ik dacht: zoek het uit

'Grote meneer' Van der Vaart kijkt in spiegel: "Ik dacht: zoek het uit"

23-03-2017 07:14
15

Rafael van der Vaart was van plan om bij Real Betis nog een keer flink te knallen. Maar dat liep anders en volgens hem lag dat niet hemzelf.

"Normaal kan je jezelf in de spiegel aankijken. Wat heb ik fout gedaan? Maar er is daar niks gebeurd waarvan ik dacht, het ligt aan mij", zegt Van der Vaart in De Telegraaf. "Ik werd binnengehaald als een grote meneer, er kwam een andere trainer en het was klaar. Ik heb gevochten, hoor. Maar dan had ik een wereldweek op de training en zat ik er weer niet bij. Dat was wel een zware tijd. Ik dacht: zoek het uit. Het was goed om afscheid te nemen."

Wedden

Meer odds

Begin dit seizoen streek Van der Vaart neer bij FC Midtjylland. "Ik heb een jaar niet gespeeld bij Real Betis. Dat is wel te merken. De wedstrijden dat ik honderd procent was, was ik direct de beste van het veld. Een paar keer kon ik makkelijk negentig minuten spelen, maar werd ik er toch uitgehaald. Balen. Het kleeft aan mij, maar ik heb er nooit wakker van gelegen. Het heeft ook niets met mijn fysiek te maken."