Zo'n speler als Nouri bij Ajax, die was in mijn tijd al lang basisspeler geweest

"Zo'n speler als Nouri bij Ajax, die was in mijn tijd al lang basisspeler geweest"

23-03-2017 08:22
28

Rafael van der Vaart heeft een duidelijke mening over Nederland als opleidingsland. De inmiddels 34-jarige middenvelder van FC Midtjylland geniet van spelers als David Silva en Mesut Özil, maar ziet een zorgwekkende trend.

"Nu moet iedereen opeens een type-Pogba zijn. Ze worden allemaal naar het krachthonk gestuurd. Er wordt harder geklapt voor een sliding dan voor een steekbal", zegt Van der Vaart in De Telegraaf. "Zo'n speler als Nouri bij Ajax, die was in mijn tijd al lang basisspeler geweest. Al ben ik dan wel blij dat iemand als Hakim Ziyech bij Ajax speelt."

"Ik ben ervan overtuigd dat hij de reden is dat Ajax nog in de race is voor het kampioenschap. De mensen komen naar het stadion voor zo'n speler", vervolgt Van der Vaart, die de vergelijking maakt met de discussie rond hemzelf en Wesley Sneijder. "Bij het Nederlands elftal zeiden ze vaak dat Van der Vaart en Sneijder niet samen konden spelen. Nou, kijk de wedstrijden op EURO 2008 maar eens terug. Die Italianen en Fransen zitten nog steeds in de draaimolen."

"Je hoort nu vaak dat we in Nederland alles moeten veranderen. Dan zeg ik: nee, absoluut niet!", aldus Van der Vaart. "Wij zijn groot geworden door spelers als Sneijder, Van Persie, Robben en mij op te leiden. Dat komt wel weer. Dat hoort bij Nederland. Je ziet het direct als iemand uit Nederland komt. Hoe wij een bal aannemen, daar hebben ze hier in Denemarken een minuut voor nodig."