Feyenoord-debutant: 'Als je ziet wat je tegenover je krijgt, moet dat wel beter'

Feyenoord-debutant: 'Als je ziet wat je tegenover je krijgt, moet dat wel beter'

23-03-2017 08:46
5

Mats Knoester was een van de Feyenoord-talenten die woensdag zijn kans kreeg in het benefietduel met FC Dordrecht. De achttienjarige verdediger beseft dat hij nog de nodige stappen te zetten heeft.

Toch keek Knoester vooral met een goed gevoel terug op zijn debuut. "Dat is natuurlijk hartstikke mooi, hier wacht je al heel lang op. Dat je dat moment dan krijgt, is fantastisch", zegt hij tegen RTV Rijnmond. Feyenoord won met 2-0 en incasseerde dus geen tegentreffer. "Je hebt altijd puntjes die je beter kan doen, maar het is lekker dat je de nul houdt. Over het algemeen ben ik tevreden."

Hoewel het slechts een vriendschappelijk treffen was, was Knoester flink zenuwachtig. Datzelfde gold voor de andere jongelingen als Gustavo Hamer, Mo El Hankouri en Nigel Robertha. "Ik had van te voren behoorlijk spanning. Maar dat is logisch. Op een gegeven moment moet je er klaar voor zijn en dan staan we er ook. Na de wedstrijd als je dan zo'n rondje loopt is dat een kippenvel moment."

Als Knoester wordt gevraagd zijn sterke punten te omschrijven, is hij realistisch. "Ik ben fysiek wel sterk, kopsterk en ik heb een goede pass in de benen. Maar dat moet allemaal nog wel beter. Als je ziet wat je nu tegenover je krijgt, is dat wel anders dan in de jeugd."