Dit was de ochtend: Van der Vaart maakt zich zorgen, open sollicitatie van De Jong

Dit was de ochtend: Van der Vaart maakt zich zorgen, open sollicitatie van De Jong

23-03-2017 12:00
1

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Memphis slaat terug
Memphis Depay heeft uitgehaald naar zijn criticasters. De 23-jarige aanvaller laat weten dat hij zich stoort aan de beeldvorming rondom zijn persoon in de media. "Jullie laten mij soms echt lachen, man. Kijk, mij raakt het niet. Maar het is niet fair." (De Telegraaf)

Van der Vaart pleit voor Hollandse School
Rafael van der Vaart maakt zich zorgen over de jeugdopleiding in Nederland. Volgens de 34-jarige middenvelder ligt de nadruk te veel op fysieke kracht in plaats van techniek. "Nu moet iedereen opeens een type-Pogba zijn", aldus Van der Vaart. (De Telegraaf)

De Jong staat open voor Oranje
Nigel de Jong lijkt uit beeld te zijn bij het Nederlands Elftal, maar de middenvelder van Galatasaray wil nog steeds niet definitief bedanken. "Ik doe zeker niet onder voor de generatie die nu speelt", aldus de 32-jarige middenvelder. (Tiki Taka Touzani)

Gudelj haalt uit naar Bosz
Nemanja Gudelj heeft teruggeblikt op zijn geruchtmakende vertrek bij Ajax. Vooral trainer Peter Bosz moet het ontgelden. "Ik ben schuldig aan deze situatie, maar Ajax nog veel meer. Bosz was gewoon niet eerlijk tegen mij en dat is dé reden waarom ik uiteindelijk ben vertrokken." (Alo!)

Lestienne worstelt met alcoholprobleem
Maxime Lestienne wordt bij het Russische Rubin Kazan waarschijnlijk verbannen naar het tweede elftal. De Belg, vorig seizoen nog actief bij PSV, zou een negatieve invloed hebben op de spelersgroep. Bovendien kampt Lestienne met een alcoholverslaving. (RusFootballNews)