Milik wil misverstand uit wereld helpen: 'Er zijn veel dingen over me geschreven'

Milik wil misverstand uit wereld helpen: 'Er zijn veel dingen over me geschreven'

23-03-2017 12:33
5

Voor Arek Milik werd afgelopen zomer 35 miljoen euro betaald, maar de realiteit is dat de Poolse spits op de bank zit in Italië. Daar heeft hij het moelijk mee, maar hij ziet ook dat zijn collega's het gewoon heel goed doen.

"Ik ben beschikbaar voor trainer Maurizio Sarri en snap dat het lastig voor hem is om dingen aan te passen omdat het zo goed loopt de laatste maanden", zegt Milik tegen Przegladem Sportowym. "Dries Mertens speelt erg goed op mijn positie. Ik moet gewoon hard werken zodat ik meer kansen krijg. Ik speel bij een grote club met grote ambities."

Milik liep kort na zijn transfer van Ajax naar Italië een kruisbandblessure op die hem lang aan de kant hield. Maar wonder boven wonder herstelde hij sneller dan gedacht. Binnen enkele maanden stond hij weer op het veld. Was dat geen risico? "Bij de meeste spelers duurt het langer. Niemand heeft een risico genomen met mijn gezondheid", stelt Milik.

"Er zijn veel dingen over me geschreven, maar soms moet je gewoon naar de bron gaan en het zelf vragen. Niemand vroeg wat ik ervan vond. Ik wil alle twijfels uit de wereld helpen: ik ben niet te vroeg teruggekeerd. Ik voelde me prima en de dokter gaf toestemming. Er was maar een doel: zo snel mogelijk terugkeren."