'Ik kom omdat ik nog van waarde kan zijn voor Oranje, anders kom ik niet meer'

'Ik kom omdat ik nog van waarde kan zijn voor Oranje, anders kom ik niet meer'

23-03-2017 12:46
8

Wesley Sneijder ontbrak in de voorlopige selectie van Oranje wegens een blessure, maar is present in de definitieve selectie. Zijn fysieke ongemakken heeft hij achter zich gelaten. Ook spreekt hij over 'het einde van Wesley Sneijder'.

"Ik ben nu helemaal fit. Een worsteling? Ik was een periode niet fit, dan moet je hard je best doen. Ik ben hier fit binnengekomen. Het einde van Wesley Sneijder? Dat is helemaal niet zo. Zo erg was die blessure ook weer niet. Het was een ongelukkig moment in het duel met Besiktas waarbij ik in een spagaat terecht kwam. Dat moet ik op mijn leeftijd niet meer doen. Daar heb ik de volgende dag pas ellende van gehad. Dat is nu volledig hersteld", aldus Sneijder tegen de NOS.

Was Sneijder niet bang om voorbijgestreefd te worden? "Daar ben ik niet bang voor geweest en als dat zo is, dan is dat zo. Ik kom hier omdat ik nog steeds van waarde kan zijn voor Oranje, anders kom ik niet meer." De middenvelder moest de afgelopen dagen flink wat handen schudden. Ook die van Matthijs de Ligt, de piepjonge debutant van zeventien jaar. "Het centrale duo van de vorige keer is er nu niet bij. Maar we hebben er eentje die 17 jaar oud is, maar wel 27 lijkt. Als je ziet met wat voor flair hij binnenkomt en je kijkt naar zijn fysieke gesteldheid, dan is dat heel mooi om te zien. Ik denk dat we een uitgebalanceerd elftal hebben."