Van Marwijk gelijk overtuigd bij Oranje: 'Eerste training: die kan makkelijk mee'

Van Marwijk gelijk overtuigd bij Oranje: 'Eerste training: die kan makkelijk mee'

Gepubliceerd: donderdag 23 maart 2017 om 13:25do 23-03-2017 om 13:25

Bert van Marwijk vindt het goed dat Oranje-bondscoach Danny Blind de zeventienjarige Matthijs de Ligt nu al heeft opgeroepen. Als voorbeeld dient Kevin Strootman, die binnen no-time aan de top stond.

"Die had bijna alleen maar in de Jupiler League gespeeld, zat destijds pas een paar maanden bij FC Utrecht", kijkt de voormalig bondscoach in het Algemeen Dagblad terug naar de oproep van Strootman. "Maar op de eerste de beste training zag je meteen: die kan makkelijk mee."

Dat bleken ploeggenoten bij Oranje ook te zien. "Hij kreeg continu de bal, óók van spelers zoals Van der Vaart of Sneijder. Een goede voetballer, die wordt direct herkend door zijn teamgenoten, of hij nu ervaren is of niet", meent Van Marwijk.

Toch heeft de oud-bondscoach een prangende vraag. "Houdt hij zich staande in een vol stadion, onder grote druk? Dat moet vaak nog maar blijken. Daarom kijk je niet alleen naar voetbalkwaliteiten, maar naar het totaalplaatje. Door met zijn clubtrainer te praten, extra informatie in te winnen, op details te letten. Als je op die vlakken overtuigd bent, moet je het doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zit De Ligt te vroeg bij Oranje?

(1072 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws