Update: Tegenvaller voor Oranje: spits haakt af en blijft met griep in Nederland

Update: Tegenvaller voor Oranje: spits haakt af en blijft met griep in Nederland

24-03-2017 08:51
55

De voorbereiding van Oranje op het duel met Bulgarije van komende zaterdag verloopt niet geheel vlekkeloos. Vincent Janssen ontbrak donderdag op de besloten training in de Amsterdam Arena.

De spits van Tottenham Hotspur bleef achter in het spelershotel omdat hij een griepje heeft opgelopen. Woensdag was Kevin Strootman nog afwezig op de training omdat hij ziek was. Terwijl Janssen nu ziek in bed bleef liggen, sloot Strootman wel weer aan bij de groep.

Ook Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum, die de training woensdag moesten staken vanwege fysieke klachten, trainden gewoon mee. Vrijdag vliegt de selectie naar Sofia om de voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Bulgarije daar voort te zetten. De wedstrijd wordt zaterdag om 20.45 uur gespeeld. Bulgarije staat met zes punten vierde in de groep, Nederland met zeven punten gedeeld tweede.

Update 24/03, 08.51 uur: Janssen kampt met de griep en reist niet met Oranje af naar Sofia voor het WK-kwalificatieduel met Bulgarije. Dat meldt de KNVB vrijdagochtend. Hij liet al een training schieten, maar is niet voldoende hersteld van de griep om op het vliegtuig te stappen. Bondscoach Danny Blind roept geen vervanger op voor Janssen.