Nederlander 'trok zijn bek open': Ik zag die oudere gasten geschrokken kijken

Nederlander 'trok zijn bek open': "Ik zag die oudere gasten geschrokken kijken"

23-03-2017 18:38
5

Bram Nuytinck is goed op weg om één van de beste verdedigers in de Belgische competitie te worden. Na enkele moeilijke jaren heeft hij zijn draai gevonden bij Anderlecht. De Nederlander moest even wennen in België.

Nuytinck begon zijn loopbaan bij NEC. "Ik was bij NEC gewend om met een harde mentaliteit op te groeien. Je werd gewoon voor je kloten gescholden op de training. Ook ik trok mijn bek open, dan gooi je de emoties eruit en ga je verder. Dan kún je ook verder. Als je niks zegt, sta je stil", aldus Nuytinck in Sport/Voetbalmagazine.

Bij Anderlecht dacht Nuytinck dat het er hetzelfde aan toe ging. "Begon ik te roepen en te schelden op de training, ook tegen de jongere spelers. Dat brengt mijn fanatisme met zich mee. Ik zag die oudere gasten geschrokken kijken. Zij zijn dat niet gewend. Mensen in België zijn wat zachter, introverter. Die verschillen zullen blijven. Ik voel me hier na 4,5 jaar nog altijd echt een Hollander."

Nuytinck paste zich echter snel aan. "Die zachtheid maakt het een omgeving waarin dat gemakkelijk gaat. Het is geen kille cultuur, juist een warme, een gevoelscultuur. Die past bij mij. Ik houd van mensen om me heen, zoek graag de buitenwereld op. Ik heb hier mensen leren kennen en mijn vriendin, familie en vrienden komen vaak over. Dan gaan we lekker uit eten."