Suarez 'verstoorde' ode aan Cruijff: 'Ik zag mijn kans toen ik de bal zag liggen'

Suarez 'verstoorde' ode aan Cruijff: 'Ik zag mijn kans toen ik de bal zag liggen'

23-03-2017 18:55
24

Lionel Messi en Luis Suarez brachten op 14 februari 2016 een ode aan Johan Cruijff met een kopie van de penalty waarmee de legendarische nummer veertien en Jesper Olsen ooit de voetbalwereld verbaasden. Suarez was daar vooraf echter niet van op de hoogte.

"Messi en Neymar hadden iets bedacht, maar ik zag mijn kans schoon toen ik de bal in de zestien zag liggen. Een paar dagen eerder hoorde ik ze wel praten. Ik wist echter niet dat ze dit juist op dat moment wilden doen. Ik wist niet wanneer ze het gingen proberen. Maar zo pakte het nu eenmaal uit", vertelt Suarez in de documentaire De erfenis van Johan Cruijff.

Ruim een maand later op 24 maart 2016 overleed Cruijff. "Ik denk dat het een mooie hommage aan Cruijff en het voetbal is geworden", laat Suarez weten. "Het moge duidelijk zijn dat het geen onderschatting van de tegenstander was. De situatie deed zich voor en het is mooi dat het een herinnering werd aan een van de grootste voetballegendes. Want dat was Johan."

"De erkenning voor Cruijff toen ik bij Ajax speelde was ongelooflijk", herinnert de aanvaller zich. "Iedereen sprak over hem alsof er geen andere voetballer was dan hij. Ik kan altijd zeggen dat ik bij twee de twee clubs van Johan Cruijff heb gespeeld en die mij altijd na aan het hart zullen liggen."