Kanteling verwacht omtrent Europees succes: Het succes is niet voor eeuwig

Kanteling verwacht omtrent Europees succes: "Het succes is niet voor eeuwig"

23-03-2017 20:25
4

Sir Alex Ferguson denkt dat de Spaanse dominantie op de Europese velden slechts tijdelijk is. De voormalig manager van Manchester United ziet de Spaanse ploegen de laatste jaren uitblinken in de Europa- en Champions League. "Maar het succes is niet voor eeuwig", zegt hij tegenover Marca.

"In de jaren zeventig waren het Ajax en Bayern München, in de jaren tachtig Liverpool en in de jaren negentig was het AC Milan. Daarna kwam Engeland met drie succesvolle teams, waaronder wij, Manchester United. We speelden drie Europese finales in vier jaar tijd'', vertelt Furguson, die stelt dat nu Spanje 'aan de beurt' is. "Daar is geen twijfel over mogelijk." Sevilla won de afgelopen drie jaar de Europa League. FC Barcelona en Real Madrid zorgden voor vijf Champions League-zeges de afgelopen acht jaar.

"Ik denk dat op dit moment de Spaanse teams regeren. Ze zijn gewoon de beste, daarom winnen ze zoveel'', vervolgt Ferguson, waarna de 'maar' in zijn verhaal komt. "Het gaat veranderen. Cristiano Ronaldo wordt ouder, net zoals Lionel Messi. Kunnen ze die twee wel vervangen?", vraagt de voormalig coach zichzelf hardop af.