'Wij steken qua voetbal met kop en schouders boven Feyenoord en PSV uit'

'Wij steken qua voetbal met kop en schouders boven Feyenoord en PSV uit'

23-03-2017 21:12
109

Lasse Schöne windt er geen doekjes om: Ajax laat beter voetbal zien dan Feyenoord en PSV. Volgens de Deense middenvelder van de Amsterdammers moet dat uiteindelijk de doorslag gaan geven in de titelstrijd, ondanks dat Feyenoord zes punten voorprong heeft.

"We zijn dit seizoen een weg ingeslagen en dat is er één omhoog", zegt Schöne in 1900 Magazine. "We zijn allemaal gefocust op het kampioenschap. Feyenoord is stabiel, maar qua voetbal steken we met kop en schouders boven de rest uit. Ik denk dat dat de doorslag gaat geven. Ik ben al eens kampioen geworden en ik weet hoe mooi het kan zijn en wat er voor nodig is. Davy Klaassen ook bijvoorbeeld. En een speler als Davinson Sanchez heeft de Copa Libertadores gewonnen. Ook een speler die weet hoe het is om te winnen op hoog niveau."

En kampioen worden moet gebeuren met Schöne, want de Deen is ineens onomstreden bij Ajax. "De trainer (Peter Bosz, red.) zei me begin dit seizoen eerlijk: ik wil je sowieso niet aan de zijkanten opstellen. Ik zie je meer als speler voor de as. Toen hij meer over zijn systeem vertelde, zei ik hem dat ik ook vaak op zes heb gespeeld. Had hij nog niet aan gedacht. Later kreeg ik die kans. Ik kan er veel creativiteit in kwijt. Minder steekpassjes geven misschien maar ik denk ook meer schietkansen dan op tien."