Oranje lijnrecht tegenover Eredivisie-bekende: 'Twente-fans wensen me succes'

Oranje lijnrecht tegenover Eredivisie-bekende: 'Twente-fans wensen me succes'

24-03-2017 07:38
4

Nikolay Mihaylov zou het een schande vinden als Nederland niet weet te winnen van Bulgarije. Oranje staat zaterdag tegenover het Bulgaarse nationale elftal, waar de voormalig FC Twente-goalie onder de lat staat. Volgens hem is Nederland de absolute topfavoriet. 

Voorheen had Bulgarije spelers die het verschil maakten, zoals Dimitar Berbatov, Stiliyan en Martin Petrov. Het niveau van het Bulgaarse voetbal is de laatste tien jaar echter 'enorm gedaald', laat Mihaylov weten. "Een paar jongens speelt nog op het hoogste niveau. Het kwaliteitsverschil binnen de selectie is vrij groot. We moeten alles weer van onderaan opbouwen. Niemand verwacht iets van ons", meent de doelman, die momentel uitkomt voor Mersin Idmanyurdu, de hekkensluiter op het tweede Turkse niveau, in het Algemeen Dagblad.

Mihaylov zegt verder dat het Nederlands elftal ook niet top presteert. Toch zullen alle ogen op de ploeg van bondscoach Danny Blind gericht zijn, zegt hij. "De druk ligt volledig bij hen. Zij zijn de favoriet. Het is aan ons om het ze zo moeilijk mogelijk te maken", aldus de keeper, die zijn voormalige werkgever FC Twente nog altijd volgt. "Ik bewaar heel warme herinneringen aan Nederland. Supporters van FC Twente wensten mij al succes voor de komende wedstrijd. Ik ben blij dat het weer wat beter gaat met de club."