In het kort: zware blessure na horrortackle, El Ahmadi wint van Traoré

24-03-2017 23:51
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Zware blessure na horrortackle
Seamus Coleman heeft in het WK-kwalificatieduel van Ierland met Wales (0-0) zijn been gebroken. De Everton-verdediger was het slachtoffer van een afgrijselijke charge van Neil Taylor, die daarvoor de rode kaart ontving. Everton-coach Ronald Koeman kan daardoor voorlopig geen beroep doen op Coleman. De tackle van Taylor was zo gruwelijk, dat de regie besloot om geen herhaling uit te zenden.

Marokko wint oefenduel
Met Karim El Ahmadi (Feyenoord) in de basis en Sofyan Amrabat (FC Utrecht) negentig minuten op de bank heeft Marokko in een oefenduel gewonnen van Burkina Faso, waar Ajacied Bertrand Traoré speelde (0-2). Faycal Fajr en Aziz Bouhaddouz schoten Marokko naar de winst.

Ünal binnen twaalf minuten naar zege met Turkije

Turkije heeft met invaller Enes Ünal op het veld weer aansluiting kunnen vinden bij Kroatië en Oekraïne in Groep I van de WK-kwalificatiereeks door de 2-0 zege op Finland van vrijdagavond. Binnen twaalf minuten stond de eindstand al op het scorebord door twee goals van Cenk Tosun. Turkije staat nu derde met acht punten. Oekraïne (8 punten) en Kroatië (10 punten) komen later op de avond tegen elkaar in actie.

Tadic belangrijk voor Servië
Servië heeft de koppositie in Groep D voorlopig in handen door een 1-3 overwinning op Georgië. Servië heeft met elf punten nu één punt meer dan Ierland, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Dusan Tadic, Aleksandar Mitrovic en Mijat Gacinovic scoorden voor Servië.

Drie duels schorsing Alli
De UEFA wil dat Dele Alli voor drie wedstrijden wordt geschorst. De Tottenham Hotspur-ster ontving vorige maand in de Europa League-wedstrijd tegen AA Gent (1-1) een rode kaart voor een harde charge. Tottenham komt dit seizoen niet meer in actie in Europa, nadat het tegen Gent zijn Waterloo vond.

Brazilië wint en blijft ongeslagen

Brazilië heeft met 1-4 van Uruguay gewonnen en blijft daarmee ongeslagen in de WK-kwalificatiereeks. De koploper in de Zuid-Amerikaanse zone had geen moeite met Uruguay. Edinson Cavani van Paris Saint-Germain maakte nog de 1-0 voor 'zijn' Uruguay. Maar doelpunten van Paulinho, speler van Guangzhou Evergrande (hattrick), en Barcelona-ster Neymar zorgden voor een ruime overwinning van de Brazilianen. De ploeg is nu zeven duels ongeslagen en staat met dertig punten ruim bovenaan de groep. Tegenstander Uruguay volgt met 23 punten.

Messi schiet Argentinië stap dichterbij WK-kwalificatie
Argentinië heeft donderdagavond een 1-0 zege geboekt op Chili en heeft daarmee een belangrijke stap gezet richting kwalificatie voor het WK voetbal. Lionel Messi maakte de enige treffer van het duel, door een strafschop raak te schieten. Door de zege klimmen de Argentijnen van de vijfde naar de derde plek. Een gunstige plaats: de nummers één tot en met vier plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi. Chili zakt na het duel met Argentinië naar plek zes.

Rodríguez schiet Colombia langs Bolivia
Ook Colombia kan hoop blijven houden op een ticket voor het WK 2018. Bolivia werd in eigen land met 1-0 verslagen. Sterspeler James Rodríguez (Real Madrid) scoorde zeven minuten voor tijd in de rebound van een strafschop. Ajax-verdediger Davinson Sánchez en PSV-back Santiago Arias hielden negentig minuten lang de bank warm bij Colombia, dat op plek vier staat na de overwinning.