Update: Deense bond komt met verklaring over Jörgensen: niet op vliegtuig

Update: Deense bond komt met verklaring over Jörgensen: niet op vliegtuig

25-03-2017 12:25
23

Nicolai Jörgensen keert vooralsnog niet terug naar Feyenoord. De Eredivisie-topscorer is niet fit en een twijfelgeval voor de interland van Denemarken tegen Roemenië, maar moet wel bij de selectie blijven.

De Deense bondscoach Age Hareide gaat er niet vanuit dat hij zondag tegen Roemenië een beroep kan doen op Jörgensen. Hij is weliswaar een paar keer op het trainingsveld verschenen deze week, maar kan niet deelnemen aan alle oefenvormen. Jörgensen heeft last van een liesblessure.

"Hij gaat stukje bij beetje vooruit. Hij kon donderdag al meer dan woensdag", zegt Hareide op een persconferentie. "Vandaag (vrijdag, red.) proberen we het weer met Nicolai. Ik kan nog niet zeggen of hij kan spelen tegen Roemenië. Het wordt een race tegen de klok."

Hareide voegt eraan toe dat Feyenoord geen invloed heeft op de vraag of Jörgensen in actie komt voor Denemarken of niet. Ajax zag eerder deze week Kasper Dolberg vervroegd terugkeren door fysieke ongemakken.

Update 25/3 12.25: De Deense bond heeft zaterdag bekendgemaakt dat Jörgensen niet met de nationale ploeg is afgereisd naar Roemenië voor de interland van Denemarken. In een verklaring van de bond valt te lezen dat Jörgensen niet fit bevonden is. Er wordt geen vervanger voor de Feyenoorder opgeroepen. Het is nog onduidelijk of hij, net als Ajacied Kasper Dolberg, het trainingskamp verlaat.