Denemarken blij met 'nieuwe' Schöne: 'Belangrijk met zijn karakter en humor'

Denemarken blij met 'nieuwe' Schöne: 'Belangrijk met zijn karakter en humor'

24-03-2017 23:30
23

Lasse Schöne is bij Ajax inmiddels onomstreden, maar die status heeft hij bij de Deense nationale ploeg nog niet helemaal. In zijn nieuwe rol als verdedigende middenvelder hoopt de routinier alsnog door te breken.

Schöne zit al sinds 2009 bij de Deense nationale ploeg, maar speelde desondanks slechts 27 interlands. In slechts twee daarvan maakte hij de wedstrijd vol. Dat zit de middenvelder niet lekker, zo geeft hij toe in gesprek met BT. "Het is belangrijk voor me, dat ik lange tijd niet heb gespeeld voor de nationale ploeg. Ik ben er heel veel jaren niet bij geweest en heb zeker niet alle internationale wedstrijden gespeeld."

Bondscoach Age Hareide denkt dat Schöne nu, in zijn rol als verdedigende middenvelder, iets kan toevoegen aan Denemarken. "Hij is volwassener geworden en kan bij ons starten als defensieve middenvelder of in de rol van Christian Eriksen. Daarmee kan hij meerdere taken voor ons uitvoeren. Zijn karakter en gevoel voor humor maken hem een belangrijke schakel in onze selectie."