Dost lacht om miljoenen van Chinezen: Dat gaat natuurlijk helemaal nergens over

Dost lacht om miljoenen van Chinezen: "Dat gaat natuurlijk helemaal nergens over"

25-03-2017 07:14
6

Bast Dost moest lachen om het miljoenenbod van Tianjin Quanjian. De Chinezen wilden hem afgelopen winter overnemen van Sporting Portugal, maar de poging was tevergeefs. Dost vindt het absurd.

"Toen mijn zaakwaarnemer mij vertelde van die Chinese belangstelling en dat er daadwerkelijk een bod was uitgebracht in de buurt van de veertig miljoen schoot ik keihard in de lach", zegt Dost in het Dagblad van het Noorden. "Dat gaat natuurlijk helemaal nergens over. Veertig miljoen, dat is toch niet normaal."

Sporting weigerde het bod. "Dan had Sporting in een half jaar tijd vier keer zoveel voor mij gekregen als waarvoor ze me hadden gekocht. Maar ze hebben het afgewimpeld. 'Dat gaan we niet doen', liet de president in de krant zetten. Wel bijzonder, ja."

Dost had in China veel kunnen verdienen, maar vindt het helemaal niet erg dat Sporting het bod niet accepteerde. "Er sprak ook heel veel waardering uit naar mij toe dat ze die veertig miljoen hebben laten lopen. Ik vond het niet erg hoor, ik zat helemaal niet op China te wachten. Natuurlijk, ik denk dat ik daar heel veel had kunnen verdienen, maar ik heb hier ook een goed salaris."